Alpha-cursus

De Alpha Cursus is inmiddels afgerond. Mensen ‘overal vandaan’ deden mee. Opgegroeid in Rotterdam, Suriname en Turkije. Mensen op zoek; de één naar waarheid, de ander naar meer kennis over de Waarheid die hij onlangs vond. Vrijwel allemaal zijn ze door een ander op de cursus gewezen. Zo werkt het vaak; door relaties heen.

Afgelopen zomer zijn een oude moeder en haar volwassen dochter gedoopt. Ze nemen nu hun (klein)dochter mee naar de cursus. Een 19-jarige dame.  Op de Alpha-cursus drinkt ze de informatie in en thuis leest ze uit de kinderbijbel. ‘Het voelt alsof ik met m’n tenen aan het water voel, maar ik vind het spannend om de sprong te wagen’, zei ze tijdens een cursusavond. Niet ver van het Koninkrijk..!

Een andere cursist is een man van rond de 40. Hij is aangemeld door een vriend. Sinds kort komt hij ook in de zondagse vieringen. Hij is eenzaam en geniet zichtbaar van het contact met de anderen. Het doet hem goed, evenals het zoeken van zijn rust bij God. Zijn ouders zeiden: ‘Je bent rustiger geworden de laatste tijd’. We danken God voor Zijn werk in het leven van deze mensen en bidden dat allen tot overgave aan Hem komen! Zoals het vaak gaat met geven en delen, word je er zelf ook rijker van. Elke cursusavond brengt veel blijdschap. Het doordenken van het geloof, stil staan bij wie God is en Wie Hij voor ons wil zijn, is enorm verrijkend. Om dat dat ook nog te mogen delen met anderen, is een voorrecht.